Devetnaestu godinu zaredom u Brčkom traje projekat velike atletske manifestacije pod nazivom: Vidovdanska trka (Vidovdan Road Race), koja je proteklih godina imala preko 65.000 učesnika.

Motiv ovog projekta je isključivo sport.

Vidovdanska trka je sportska manifestacija koja je iz godine u godinu je u usponu, kako sa stanovišta broja i kvaliteta učesnika, nivoa organizacije, broja stručnjaka i volontera koji su angažovani u njenoj realizaciji, tako i u pogledu njenog međunarodnog ugleda.

Poštanska markica, emitovana u čast 10. godišnjice Vidovdanske trke uvrštena je u mnoge sportske muzeje širom svijeta.
Mediji nam cijelo vrijeme poklanjaju veliku pažnju, kako domaći, tako i strani.

Rado smo viđeni gosti u svim prilikama gdje se okupljaju najveći organizatori trka i maratona u svijetu, što znači da je i to, pored statusa na svjetskim kalendarima, dokaz da smo uspjeli da izgradimo, sportski brend, po kome je ovaj prostor postao prepoznatljiv.

Od 2009. godine Vidovdanska trka je dobila prestižni znak kvaliteta od strane Saveza svjetskih atletskih federacija  i svrstala se u red najvećih manifestacija tog tipa u svijetu. Od tada Vidovdanska trka neprekidno predstavlja atletsko takmičenje od globalnog značaja.

Vidovdanska trka je jedina atletska sportska manifestacija punopravni član AIMS (Svjetska federacija trka i maratona) iz Bosne i Hercegovine.
Privredi smo omogućili da, zajedno s nama, na jednoj vrhunskoj sportsko – kulturnoj i turističkoj manifestaciji, na kojoj 2015. godine očekujemo više hiljada učesnika i više desetina hiljada posjetilaca, predstave svijetu svoje proizvode, usluge i ideje putem reklama i kroz druge forme, uključujući i sajam SPORTEXPO  koga organizujemo svake godine uz trku.

Gradu Brčko smo omogućili da se nalazi na najprestižnijim sportskim mapama svijeta, atletskim savezima RS i BiH da u svom kalendaru imaju takmičenje najvišeg ranga, a sveukupnom sportu u BiH dodatnu referensu u svijetu.

Prva trka je organizovana 1996. godine kao program domaćih i međunarodnih vlasti resocijalizacije mladih nakon rata. Organizatori su bili Radio Brčko i SPKD “Prosvjeta“ Brčko.

Od 2000. godine,organizaciju preuzima Agencija MB pres iz Brčkog. Od tada se vidovdanska trka nalazi na zvaničnim kalendarima atsletskih takmičenja u BiH.

Nakon toga, 2004. godine u organiozaciji se partnerski priključuje i Atletski klub „Brčko“, a Vidovdanska trka te godine postaje član AIMS.
Od 2009. Vidovdanska trka redovno ispunjava uslove za IAAF lebel, osim za 2014. Godinu kada je zbog katastrofalnih poplava održana humanitarna trka, a prikupljena sredstva su bila namijenjena djeci sa poplavljenih područja.

Trka svake godine ima po nekoliko stotina volontera koji imaju svoj poseban klub i park u mjestu Ražljevo kod Brčkog.

Online applications